Olga har flyttat till Regnbågslandet

SEUCH KORAD TJH Darko’s Olga 2001-11-01 – 2015-07-01

Sista bilden på Olga är från lördag den 27/6, då var hon fortfarande pigg och glad och lekte med Dobrina. Tack Monica och Uffe för bilden <3

Sista bilden på Olga är från lördag den 27/6, då var hon fortfarande pigg och glad och lekte med Dobrina. Tack Monica och Uffe för bilden <3

Igår satt vi alla med Olga och pratade gamla minnen och nya händelser.

Vi pratade om alla svartingläger hon varit på sedan 2002. Alla år utom det året som B-kullen föddes (+ nån mer gång). Då var matte hemma med henne och valplådan i köket.

Vi grattade alla B-barnen och pratade om hur dom firade med sina familjer. Vi hann med att se det fina fotot på Ester och alla de andra B-barnen hörde av sig. Underbart att ha kontakt med alla <3

Vi pratade om alla barnen och alla barnbarnen och om hennes första barnbarnsbarn <3

Vi pratade om hur stolta vi är över henne och vilken stor del hon har i den svenska aveln av rysk svart terrier.

Vi pratade om vilken förmån vi haft som hade hennes föräldrar och hon själv som växte upp med mor och far.

Vi pratade om hur det var när hon som första valp föddes i köket i Grimhult. Och att det är inte alla barn,som Arisha på 9,5 år, som fått ha mamma så länge.

Vi pratade om när hon hittade GPS:en (se längre ner) och en massa annat <3

 

Vi har haft förmånen att få ha vår älskade Pärla, Puppla, Loppan, mormor Lopp med oss länge.

Längre än vad vi vågat hoppas på … men på några dagar började hennes livsglädje rinna ut.

Det är ett ansvar man har som hundägare att ta det svåra och tunga beslutet i tid och inte ha vår pälsklingar kvar för vår egen skull.

Det känns hemskt att åka hem med ett tomt koppel, men samtidigt kändes det bra att hon fick avsluta sin tid här med att fortfarande vara den som bestämmer, och inte ifrågasattes av nån.

Bästa ungen <3 … Vad ont det gjorde att se din säng och kudd-orm (som var D-kullens orm men som du gjorde om till din kudde när dom flyttat hemifrån)

Nu leker livet igen älskade Olga <3, tillsammans med alla andra våra älsklingar som finns där i Regnbågslandet.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Olga på skarpt uppdrag – från Kennel Rondemons hemsida

”Gammal är äldst” – stämmer i vår familj. Olga fick följa med husse ut för att leta upp en borttappad GPS. Den var inte nyligen tappad, utan hade legat ute i flera dagar. Många fötter och tassar hade trampat omkring för att leta efter den.

Olga hade den ”i näsan” på en gång och hittade den snabbt och lätt.

En stolt husse och en god och glad Olga kom hem nöjda med sin insats.

Olga GPS

Se vad Kennel Rondemons skriver på sin hemsida:

Eftersök på GPS

Stefan Larsson med tjänstehunden Olga från Svarta Majas kennel
(kameran börjar börjar bli sämre, det är därför det är en svartvit bild)

Jag, Marianne, var på dåligt humör i början på veckan. Jag tappade bort min GPS Garmin Astro när jag spårade med Ronda. Det kom två rusande svampplockare precis när vi startade spåret och skulle rädda svampen innan vi kom. Inte visste jag att det var ett svampställe – trumpetsvamp. Det blev ”kaiko” med allt.

Jag har letat i flera dagar med olika hundraser och igår så hittade
SUCH KoradTjh Darko´s Olga min GPS. Hon vädrade så fort hon kom in i området och drog 150 meter snett åt höger direkt på GPSen. Jag är verkligen impad.

Tack Olga och du är värd varenda köttbulle som du mumsade i dej i husses bil. Olga fick ett kilo frysta köttbullar som belöning. Tack Stefan!

Så tänker ni köpa hund och inte vill ha en labbe så kan jag rekommendera en Svart Terrier.

2 kommentarer

 1. Annelie Hellberg

  02 juli 2015 at 11:33

  Så fint skrivet och så kloka ord!!
  Ja, det är tur att man har så många fina minnen från våra fyrfotingar som måst vandra vidare.
  Den stunden är så oerhört tung och smärtsam men, som ni skrivit…det är ett ansvar som man tar på sig den stunden man väljer att bli hundägare.
  Massor med kramar till er alla!!!

 2. Så fint ni skriver om Olga ja det beslutet är ju tungt å svårt Vi vet ,ser att Olga gick över bron samma dag dom Zimba fast ett år senare ❤ men helt fantastiskt att få ha en så stor hund i nästan 15 år så många fina minnen men saknaden å sorgen blir ju såååå stor Kramar till Er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2017

Tema av Anders NorenUpp ↑